WRC Reizen

Algonquin Provincial Park & Huntsville

Het Algonquin Provincial Park omvat meer dan 7600 km2 pure wildernis. Het park bestaat uit eindeloze naaldbossen, loofbossen en meer dan 2000 meren. Sinds 1893 is dit al beschermd natuurgebied. Het park vormt de overgang van de noordelijke naaldbossen naar de zuidelijke loofboombossen en kent daardoor een grote diversiteit aan planten en dieren. Het is het leefgebied van onder andere elanden, zwarte beren en bevers. In de herfst staat het park bekend om de schitterende herfstkleuren.

Highway 60 loopt dwars door het park. Op diverse punten langs de weg starten mooie wandelroutes zoals Peck Lake Trail, Spruce Bog Boardwalk Trail, Beaver Pond Trail en Whiskey Rapids Trail. Bij het bezoekerscentrum, ook langs de Highway 60 gelegen, zijn wandelkaarten verkrijgbaar voor de maar liefst 19 verschillende wandelingen. Langs de weg zijn ook verschillende campings te vinden. Vlakbij de oostingang langs Highway 60 ligt het Algonquin Logging Museum. Voordat het park beschermd gebied was, werd hier volop aan houtkap gedaan. Toen was ‘logging’ van groot economisch belang in deze regio. Tegenwoordig wordt er op kleine schaal nog gekapt, maar dan met oog voor de natuur.

Vanwege het waterrijke karakter van het park leent het gebied zich uitstekend voor kano- en boottochten. Huur ter plaatse een traditionele ‘voyageur’ kano en maak een mooie tocht door het park. Echte outdoor liefhebbers, die het primitieve niet schuwen, kunnen zich door een water taxi midden in de wildernis laten afzetten om enkele dagen of weken in de wildernis te hiken en kamperen.

Algonquin ligt op 2,5 a 3 uur rijden van Toronto, wat het tot een populaire bestemming maakt voor mensen die de stad voor natuur willen verruilen. De plaats Huntsville, gesticht in 1870, is toegangspoort tot Algonquin P.P. gelegen in het Muskoka gebied. Bezoek in Huntsville het Muskoka Heritage Place, het Muskoka Museum of Pioneer Village. In Pioneer Village ziet u het leven uit de 19e eeuw.

Tips voor een bezoek aan het Algonquin Provincial Park

  • Reist u in de periode mei / begin juni naar het Algonquin Provincial Park? Grote kans dat u langs de highway elanden tegenkomt.

  • Reist u in september en oktober naar het Algonquin Provincial Park? Dan valt u met de neus in de boter, het is dan namelijk Indian Summer. Een periode na de zomer waarbij de bomen prachtige herfstkleuren geven.

  • Verken het park vanaf het water en huur een kayak of kano. Wilt u meerdaagse tochten doen? Dat kan onder begeleiding van een gids.

Huntsville ligt in het waterrijke gebied van Muskoka. De regio staat bekend om zijn mooie bossen, meren en rivieren. Wilt u een bezoek brengen aan het beroemde Algonquin Park, dan is dit een geschikte uitvalsbasis.

Bent u cultuurliefhebber? Breng een bezoek aan Muskoka Heritage Place, het Muskoka Museum of Pioneer Village. In Pioneer Village ziet u het leven uit de 19de  eeuw. Hier lopen mensen in kostuums van weleer en ziet u gebouwen en bedrijven uit vroeger tijden.

Breng een bezoek aan het Provincial Park, vlakbij Huntsville. Het park bestaat uit bossen, vijvers, rivieren en een mooie waterval. Het is mogelijk om hier in de zomer te kayakken en te zwemmen. In de winter is het een populair wintersportgebied. U kunt ook een wandeling maken over de Lions Lookout Trail of de mooie Hunters Bay Trail. Tijdens zo’n wandeling heeft u uitzicht op de rivier, een meer en de baai.

Geniet onderweg van de prachtige uitzichten, waar u ook kunt picknicken of fotograferen.

Huntsville werd in ongeveer 1870 gesticht. Eerst kwamen er bewoners die zich bezig hielden met landbouw. Hierna werd er een spoorlijn aangelegd die Huntsville verbond met enkele andere plaatsen in het Muskoka gebied. Uiteindelijk ontstond hier de hout-industrie.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Suzanna Beekman
Product Manager
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
WRC Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Meld u dan nu aan!