WRC Reizen

De top-6 wat u altijd al wilde weten

23 februari 2024

Medewerker Maudy Zuidema
Maudy Zuidema
Senior Reisspecialist
088 - 01 01 100 info@wrc.nl

Feitjes en weetjes

In dit reisblog leest u verschillende interessante feitjes en weetjes over uw favoriete vakantiebestemmingen!

1. USA:

We beginnen in de Verenigde Staten, die onder andere bekend staan om de prachtige nationale parken, maar hoeveel van deze parken zijn er nou eigenlijk. De USA heeft maar liefst 59 verschillende nationale parken! Oftewel, genoeg keuze voor natuurliefhebbers.

 

2. Canada:

In Canada zijn er bijzondere plaatsnamen. De langste plaatsnaam in het land is “Pekwachnamaykoskwaskwaypinwanik Lake”. Ook is Canada het enige land in de wereld dat een plaatsnaam heeft die 2 uitroeptekens bevat: Saint-Louis-du-Ha! Ha!

Feitjes en weetjes

3. Australië:

Wanneer u iedere dag een nieuw strand in Australië zou willen bezoeken, dan doet u er in totaal wel meer dan 27 jaar over… dit komt doordat Australië meer dan 10.000 stranden heeft!

 

4. Zuid-Afrika:

In Zuid-Afrika leven tal van verschillende, wilde dieren, hier zitten ook een aantal dieren bij die zeer gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Wist u dat het nijlpaard als het gevaarlijkste dier van Zuid-Afrika wordt gezien?

 

Feitjes en weetjes

5. IJsland:

De grootste gletsjer van Europa is te vinden in IJsland. De naam van deze gletsjer is de Vatnajökull. De oppervlakte is 8000 km2! Deze enorme gletsjer bedenkt in totaal 8% van de totale oppervlakte van IJsland.

 

6. Costa Rica:

Wist u dat er in heel Costa Rica wel 115 vulkanen zijn, waarvan er 7 actief zijn! Op het plaatje is de Poás vulkaan te zien, de grootste en meest actieve vulkaan in Costa Rica. Deze vulkaan is al 1828 keer uitgebarsten.

WRC Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Meld u dan nu aan!