WRC Reizen
California Kinderen Vakantie

In schoolvakanties gaat u met de kids naar…

23 februari 2024

Het is weer tijd om te plannen voor de schoolvakanties! Waar neemt u de kinderen dit jaar mee naartoe? Ontdek inspirerende bestemmingen en tips om het meeste uit uw familievakantie te halen. Van avontuurlijke bestemmingen tot ontspannende stranduitjes, u verkent hoe u vakanties kunt plannen die zowel leuk als leerzaam zijn voor het hele gezin. Leer meer over kindvriendelijke activiteiten, waar u moet verblijven en hoe u de reis stressvrij kunt houden. Ontdek bestemmingen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken en maak herinneringen die een leven lang meegaan tijdens uw volgende avontuurlijke reis met de kids. Per schoolvakantie hebben we een aantal mooie bestemmingen voor u uitgelicht:

Mirja Rempt
Senior Reisspecialist
088 - 01 01 100 info@wrc.nl

Meivakantie

Vier de meivakantie in Zuid-Afrika! Verken de wildparken van Krugerpark, bewonder de Tafelberg, en ontdek de adembenemende Garden Route. Geniet van haaienduiken, wandel door de Drakensbergen, en ontdek de rijke geschiedenis in Robbeneiland. Met milde herfsttemperaturen is Zuid-Afrika perfect voor een avontuurlijke meivakantie vol natuur en cultuur.

In de meivakantie reist u ook samen naar: Namibië, Amerika of de ABC eilanden.

Zomervakantie

Canada: tijdens onze zomermaanden is de temperatuur in Canada aangenaam en kunt u door de late zonsondergang lange dagen genieten van de Canadese natuur. Het is de ideale periode om de nationale parken te ontdekken en mooie wandeltochten te maken. Het is met name ook de beste tijd voor de Canadese Rocky Mountains, waar het van juni t/m september overdag tussen 14 en 22 graden is. Reist u in de zomermaanden?

In de zomer reist u ook samen naar: Amerika , Caribbean, Zuid-Afrika, Botswana en Seychellen.

Herfstvakantie

Vier de herfstvakantie op de Seychellen! Geniet van parelwitte stranden omringd door azuurblauwe wateren, perfect om te snorkelen en duiken. Verken de weelderige natuur van Vallée de Mai op Praslin en bewonder reuzenschildpadden. Maak een boottocht naar La Digue voor fotogenieke stranden zoals Anse Source d’Argent.

Een andere optie is: Zuid-Afrika: de lente van Zuid-Afrika is een ideale periode om dit land te bezoeken. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden is het er aangenaam. Zuid-Afrika heeft als voordeel dat er (bijna) geen tijdsverschil is met Nederland. Let er wel op dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van ons.

 

Kerstvakantie

Reizen in de kerstvakantie is misschien wel de duurste periode van het jaar. De prijzen van vliegtickets stijgen snel en ook de meeste overnachtingsplekken rekenen de kerstperiode de hoofdprijs. Maar, als u er op tijd bij bent, dan kunt u nog tegen redelijke tarieven reizen.

Costa Rica: het droge seizoen in Costa Rica is van december tot april. Tijdens deze maanden ligt de temperatuur overdag rond de 25 graden. Ideaal als u wilt genieten en relaxen aan het tropische strand en de nationale parken op uw lijstje heeft staan. Naarmate het droge seizoen vordert wordt het park Rincon de la Vieja droger en daardoor minder interessant, maar gaat u in de kerstvakantie, sla het dan niet over tijdens uw reis door Costa Rica. Ook voor activiteiten als snorkelen en duiken zit u in het droge seizoen goed. Het water is dan mooi helder en het zicht dus goed.

Welke bestemming past bij u

Reizen betekent dat u uw kinderen kennis laat maken met andere culturen, nieuwe plekken ontdekt en zoveel mogelijk bijzondere momenten met elkaar deelt; samen herinneringen voor het leven maken. Welke bestemming bij u als gezin past, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de leeftijd van de kinderen een rol, maar ook de voorzieningen in een land en het klimaat. Uiteindelijk is het (eigenlijk zoals bij iedere reiziger) het belangrijkste dat u als gezin afstemt waar u naar op zoek bent.

Wij helpen u graag bij het bepalen van uw ideale bestemming

Bent u er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Wij zijn graag uw reddende engel en helpen u bij het zoeken naar uw ideale gezinsbestemming. Bel of mail ons en we bespreken samen uw wensen.

WRC Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Meld u dan nu aan!