WRC Reizen
Koken keuken ingrediënten

Zuid-Afrika om te smullen! Boboti uit Zuid-Afrika

13 februari 2024

Collega Joanne van WRC Reizen op een steiger met blauwe zee op de achtergrond
Joanne Weenk
Senior Reisspecialist
088 - 01 01 100 info@wrc.nl

Boboti

Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels; oftewel the big five. Als u geluk heeft, kunt u deze dieren allemaal zien tijdens een safaritocht door het Krugerpark of Hluhluwe-Imfolozi Park in Zuid Afrika. De Drakensbergen, Blyde Rivier Canyon en de Tafelberg in Kaapstad maken het geheel af. Neem daar de strandbestemming Durban en Port Elizabeth en het wijngebied bij en u heeft een heerlijke mix van Zuid Afrika.

Een andere heerlijke mix is het populaire Zuid-Afrikaanse gerecht Boboti, waarvan het eerste recept in 1609 in een Nederlands kookboek verscheen.

 

Ingrediënten:

  • 1 Kilo gehakt.
  • 2 Gesnipperde uien.
  • 3 Gesneden tenen knoflook.
  • 2 Eieren.
  • 1 Boterham (wit).
  • 3 Laurierblaadjes.
  • 250 ml Halfvolle melk.
  • 7 Amandelen.
  • 120 Gram rozijnen.
  • 1,5 Eetlepel suiker.
  • 1 Eetlepel currypoeder.
  • 1 Uitgeperste citroen.
  • Zout en peper.
  • Olijfolie.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Doe de gesnipperde uien en de knoflook in de pan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het totdat het bruin is.
  • Versnipper de boterham en doe deze in de melk. Doe de boterham samen met 1 ei, de laurierblaadjes, amandelen, rozijnen, suiker, currypoeder, het citroensap en het zout en peper in de pan bij het gehakt.
  • Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal.
  • Zet het in de oven en giet er, na een kwartier, een losgeklopt ei overheen.
  • Na ongeveer 45 minuten is het gerecht klaar en kunt u aan tafel.

Eet smakelijk!

WRC Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Meld u dan nu aan!