WRC Reizen
Caribische eilanden
9,1
336 beoordelingen
Rondreis Caribische eilanden
Reisinformatie
Hoogtepunten
Hotels
Uitbreidingen
Excursies

Vakantie Caribische eilanden

Staan de Caribische eilanden ook op uw verlanglijst en wilt u alles te weten komen over de bezienswaardigheden en praktische informatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Welke reisdocumenten heeft u nodig? Wat is de beste reistijd? Hoe zit het met de elektriciteit? Zijn er dingen die ik moet weten betreffende bepaalde gebruiken in het Caribisch gebied? Deze, en vele andere antwoorden, vindt u bij onze reisinformatie. Onze reisspecialisten delen met alle plezier kennis en ervaring om u een fantastische reis te bezorgen.

Samen met u stellen we uw vakantie naar de Caribische Eilanden samen, zodat u tijdens uw reis geheel ontzorgt bent en heerlijk kunt genieten.

Enthousiast geworden? Dat zijn wij al lang. Bekijk ons reisaanbod op deze pagina en neem contact op met onze reisspecialisten voor meer informatie.

Landkaart Caribische eilanden

Over de Caribische Eilanden

Het Caribisch gebied is easy en relaxed. Niets hoeft, alles mag én kan. Wegdromen op witte poederzandstranden onder de bekende bounty palmbomen. Maar ook avontuur, watersporten beoefenen, cultuur ontdekken en culinair genieten. De Caribbean kenmerkt zich door een scala aan goede en bijzondere accommodaties, een gastvrije bevolking, opzwepende muziekritmes, mooie stranden, een azuurblauwe zee en altijd goed weer! De Caribbean staat garant voor een schitterende vakantie waar altijd iets nieuws te ontdekken valt.

 

Lees meer over de ABC-eilanden:

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Joanne Weenk
Senior Reisspecialist
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praktische informatie

Visuminformatie

Vaccinaties

Kleding

Taal

Telefonie & internet

Verzekeringen

Paspoort

Geldzaken

Tijd

Elektriciteit

Beste reistijd

Visuminformatie

De visumvereisten voor reizigers naar de Caribische eilanden variëren afhankelijk van het specifieke eiland en het land waarvan de reiziger de nationaliteit heeft.

Voor veel Caribische bestemmingen hebben reizigers uit veel landen geen visum nodig voor een kort verblijf, meestal tot 30 tot 90 dagen.

Sommige eilanden, zoals Cuba, hebben specifieke visumvereisten voor reizigers, ongeacht hun nationaliteit. Hier moeten reizigers vaak een toeristenkaart of visum verkrijgen voordat ze aankomen. Het is belangrijk om deze documenten voorafgaand aan de reis te verkrijgen om ongemakken bij aankomst te voorkomen.

Voor reizigers naar de Caribische eilanden is het ook van belang om de geldigheidsduur van het paspoort te controleren, aangezien veel landen vereisen dat het paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum.

Het is altijd aan te raden om de meest actuele informatie over visumvereisten te raadplegen bij de ambassade of consulaat van het specifieke Caribische land dat u wilt bezoeken, om ervoor te zorgen dat u alle benodigde documentatie hebt en een zorgeloze reis kunt maken naar deze prachtige eilanden.

WRC Reizen werkt samen met Visum 365, dit is één van de grootste full-service visumbureaus van de Benelux. Mocht u het prettig vinden dan kunt u ook via Visum 365 uw visum aanvragen. Dat kan via deze website.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties wanneer u op vakantie gaat naar het Caribisch gebied. Routinevaccinaties, zoals die tegen mazelen, bof, rubella, difterie, kinkhoest en tetanus, dienen wel up-to-date te zijn. Deze vormen de basisvaccinaties die ongeacht de bestemming worden aanbevolen.

Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of neem contact op met Thuisvaccinatie, waar WRC Reizen mee samenwerkt.

Kleding

Voor reizigers naar de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao is het belangrijk om bij het inpakken van kleding rekening te houden met het tropische klimaat en de ontspannen sfeer van deze bestemmingen. In dit warme klimaat is het raadzaam om lichte, ademende kleding mee te nemen, zoals katoen en linnen, die helpen om koel te blijven in de hitte.

Zwemkleding is onmisbaar gezien de prachtige stranden en helderblauwe wateren die deze eilanden te bieden hebben. Of u nu aan het strand wilt ontspannen, gaat snorkelen of andere wateractiviteiten verkent, zwemkleding is een must-have voor een Caribisch avontuur.

Voor overdag zijn casual strandkleding zoals shorts, lichte jurken en T-shirts geschikte keuzes. Het dragen van lichte kleuren kan helpen om de zonnestralen te weerkaatsen en u koel te houden. Comfortabele schoenen, zoals sandalen of lichte sneakers, zijn ideaal voor het verkennen van de eilanden.

’s Avonds, wanneer de temperaturen iets afkoelen, kunt u kiezen voor luchtigere kleding zoals zomerjurken, lichte broeken en shirts met lange mouwen. Deze bieden niet alleen bescherming tegen eventuele muggen, maar zorgen ook voor comfort tijdens avondactiviteiten.

Zonnebescherming is van vitaal belang. Een hoed, zonnebril en zonnebrandcrème met een hoge SPF zijn belangrijke accessoires om uzelf te beschermen tegen de felle Caribische zon. Het is ook respectvol om in religieuze gebieden kleding te dragen die schouders en knieën bedekt.

Taal

Voor reizigers naar Aruba, Bonaire en Curaçao is het handig om te weten dat het Nederlands de officiële taal is op deze eilanden. Echter, de dagelijkse omgangstaal is vaak Papiaments, een creoolse taal die een mix is van Nederlands, Spaans, Portugees en enkele Afrikaanse talen. Het is de moedertaal van veel eilandbewoners en wordt in informele situaties en op straat veelvuldig gebruikt.

Engels en Spaans worden ook breed begrepen, vooral in de toeristische gebieden en bij mensen die werkzaam zijn in de toeristenindustrie. Veel bewoners van deze eilanden zijn meertalig en kunnen u vaak in meerdere talen helpen.

Het kunnen begrijpen van enkele basisuitdrukkingen in het Papiaments, Nederlands, Engels of Spaans kan de communicatie met de lokale bevolking vergemakkelijken en wordt vaak gewaardeerd. Echter, omdat deze eilanden een populaire toeristische bestemming zijn, zult u over het algemeen geen moeite hebben om u verstaanbaar te maken, zelfs als u slechts één van deze talen spreekt.

Telefonie & internet

Voor reizigers naar het Caribisch gebied is het geruststellend te weten dat de telecommunicatie-infrastructuur over het algemeen goed ontwikkeld is. Op deze eilanden kunt u vertrouwen op goed functionerende mobiele netwerken. Als u van plan bent om regelmatig te bellen of data te gebruiken, kan het voordelig zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.

WiFi-connectiviteit is breed beschikbaar in toeristische gebieden, hotels en restaurants. Het is echter verstandig om te controleren of uw accommodatie WiFi aanbiedt en of er eventuele kosten aan verbonden zijn. Voor diegenen die geen gebruik kunnen maken van WiFi, zijn er op sommige eilanden internetcafés beschikbaar waar tegen betaling gebruik kan worden gemaakt van internetfaciliteiten.

Lokaal bellen op de eilanden kan eenvoudig zijn met een lokale SIM-kaart. Voor internationale gesprekken is het raadzaam om de tarieven te controleren, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de provider. Een alternatief is het gebruik van internetbellen of apps voor berichten zoals WhatsApp, Skype of FaceTime voor goedkopere of gratis communicatie.

Bij aankomst op de luchthavens of in toeristische gebieden kunt u informatiepunten vinden waar u vragen kunt stellen over telecommunicatie en waar u mogelijk lokale SIM-kaarten kunt kopen.

Verzekeringen

Voor uw vakantie naar het Caribisch gebied is het verstandig om aandacht te besteden aan reisverzekeringen om onverwachte gebeurtenissen te dekken. U kunt bij de meeste verzekeraars kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor in de meeste gevallen verzekerd. Zorg ervoor dat uw verzekering aangepast is aan uw specifieke behoeften en de duur van uw verblijf.

Behalve een reisverzekering, is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering bij de meeste verzekeraars uitbreiden met de allrisk-annulering (u bepaalt zelf de reden voor annulering) en een verzekering voor de (zaak)waarnemer.

Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal inbegrepen in de doorlopende reisverzekering. Dit kunt u navragen bij uw verzekeraar. Houdt u er rekening mee dat bij een doorlopende annuleringsverzekering, de maximaal verzekerde reissom per persoon meestal € 1.250 of € 1.500 bedraagt. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag bij te verzekeren.

In het bijzonder is medische dekking belangrijk, omdat medische kosten hoog op kunnen lopen. Vergeet niet om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen en de contactgegevens van de verzekeringsmaatschappij bij de hand te hebben tijdens uw reis. Een degelijke reisverzekering biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat u met meer zekerheid van uw tijd kunt genieten.

Verzekering afsluiten
U kunt via WRC Reizen een verzekering via Allianz Global Assistance afsluiten. U ontvangt meer informatie tijdens het boeken van uw reis.

Paspoort

Voor reizigers naar de Caribische eilanden is het cruciaal om aandacht te besteden aan de geldigheid van hun paspoort en andere reisdocumenten om een probleemloze reis te waarborgen. Een van de eerste stappen is het controleren van de geldigheid van uw paspoort ruim voordat u vertrekt. Veel landen, waaronder die in het Caribisch gebied, vereisen vaak dat het paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum.

Reizigers met kinderen moeten zich bewust zijn van het feit dat kinderen hun eigen reisdocumenten moeten hebben om de Caribische eilanden binnen te komen. Bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders is doorgaans niet voldoende. Het is verstandig om de specifieke vereisten voor kinderen zorgvuldig te controleren.

Het is ook verstandig om de ambassade of consulaat van het specifieke eiland dat u bezoekt te raadplegen voor de meest actuele en nauwkeurige informatie over de vereisten voor paspoorten en andere reisdocumenten.

Geldzaken

De lokale valuta in het Caribisch gebied varieert per eiland. Bijvoorbeeld, op Aruba wordt betaald met de Arubaanse florin (AWG), op Bonaire met de Amerikaanse dollar (USD) en op Curaçao met de Antilliaanse gulden (ANG). Het is handig om wat lokale valuta bij u te hebben voor kleine uitgaven, maar grote internationale valuta, zoals de Amerikaanse dollar, worden op veel plaatsen algemeen geaccepteerd.

Creditcards
Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels op veel Caribische eilanden. Zorg ervoor dat u uw creditcardmaatschappij op de hoogte stelt van uw reisplannen om mogelijke blokkades te voorkomen.

Cashgeld
Hoewel creditcards wijdverspreid worden geaccepteerd, is het raadzaam om contant geld mee te nemen, vooral als u van plan bent afgelegen gebieden te bezoeken waar toegang tot geldautomaten beperkter kan zijn. In stedelijke gebieden zijn geldautomaten meestal beschikbaar voor het opnemen van lokale valuta.

ATM’s
Banken en geldautomaten zijn beschikbaar in stedelijke gebieden, maar het is verstandig om na te gaan of uw bankkaart geschikt is voor gebruik in het buitenland en om eventuele kosten te controleren die uw bank kan berekenen voor transacties in het buitenland.

Fooien
Het geven van fooien is gebruikelijk in het Caribisch gebied. In restaurants is het gebruikelijk om ongeveer 10% van de rekening achter te laten. Daarnaast is het beleefd om portiers, taxichauffeurs en andere dienstverleners ook een kleine fooi te geven.

Tijd

Tijd op de Caribische eilanden heeft vaak een ander ritme dan in andere delen van de wereld. De Caribische eilanden bevinden zich in verschillende tijdzones, afhankelijk van het specifieke eiland. Aruba, Bonaire en Curacao bevinden zich allemaal in de tijdzone van de Atlantische Standaardtijd (AST). De standaardtijdzone voor AST is UTC-4, maar het is belangrijk om op te merken dat deze eilanden geen zomertijd (DST) observeren. Dat betekent dat de tijd gedurende het hele jaar hetzelfde blijft in deze tijdzone, zonder de verschuiving die sommige andere regio’s wel hebben tijdens de zomermaanden.

De Caribische eilanden staan bekend om hun relaxte levensstijl, wat invloed kan hebben op de benadering van tijd. Lokale bewoners kunnen een meer ontspannen houding hebben ten opzichte van punctualiteit dan u misschien gewend bent. Het is belangrijk om flexibel te zijn en deel te nemen aan het trage tempo van het eilandleven.

Het begrijpen van de lokale tijd en de cultuur rond tijd op de Caribische eilanden draagt bij aan een meer bevredigende reiservaring, waarin u de kans krijgt om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van het kalme en charmante tempo van het eilandleven.

Elektriciteit

Elektriciteitsvoorziening in het Caribisch gebied kan variëren tussen de verschillende eilanden, maar het is over het algemeen handig om enkele basisinformatie te kennen voor een probleemloos gebruik van elektronische apparaten tijdens uw reis.

De spanning op veel Caribische eilanden is meestal 110 – 120 volt met een frequentie van 60 Hertz. De meeste eilanden gebruiken stopcontacten van het type A (twee platte pinnen) of B (twee platte pinnen met een aardingspin). Het is raadzaam om een wereldstekker mee te nemen, vooral als u van plan bent meerdere eilanden te bezoeken.

Het is belangrijk om te weten welke elektrische apparaten u meeneemt en of u een adapter nodig hebt om ze op de lokale stopcontacten aan te sluiten. Sommige moderne elektronische apparaten hebben een dubbele spanning en kunnen zich automatisch aanpassen aan verschillende voltages, maar het is verstandig om dit te controleren voordat u ze aansluit.

Hotels en accommodaties op toeristische bestemmingen in het Caribisch gebied zijn meestal goed uitgerust met de nodige elektrische voorzieningen.

Beste reistijd

Mei, juni en van oktober tot half december wordt beschouwd als de beste reistijd voor een vakantie naar de Caribische eilanden. November en december worden vaak beschouwd als de mooiste maanden, dankzij het prachtige groen dat ontstaat door regelmatige regenval. Over het algemeen wordt het Caribisch gebied beschouwd als een jaarlijkse vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat.

Het weer op de eilanden is tropisch, met warme temperaturen gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur op de ABC-eilanden schommelt rond de 30 graden Celsius, en de zeetemperatuur ligt tussen de 28-29 graden Celsius. Hoewel dit wellicht warm klinkt, wordt het klimaat als heerlijk ervaren omdat er vrijwel altijd een passaatwind waait op de eilanden. In deze maanden kun u genieten van zonnig weer en aangename temperaturen, waardoor het ideaal is voor strandactiviteiten en het verkennen van de eilanden.

WRC Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Meld u dan nu aan!