WRC Reizen
Namibië
9,1
341 beoordelingen
Rondreis Namibië
Reisinformatie
Hoogtepunten
Hotels
Uitbreidingen
Excursies

Vakantie Namibië

Welkom op onze praktische informatie pagina voor uw vakantie in Namibië. Hier bieden wij niet alleen essentiële details, maar ook handige tips en waardevolle suggesties om uw vakantie naar Namibië optimaal te plannen. Onze ervaren reisexperts staan voor u klaar om alles van A tot Z te organiseren. Welke reisdocumenten heeft u nodig? Wat is de beste reistijd? Hoe zit het met de elektriciteit; wij hebben alle reisinformatie voor u op een rijtje gezet.

Samen met u stellen we uw vakantie naar Namibië op maat samen, zodat u tijdens uw verblijf volledig ontzorgd bent en onbezorgd kunt genieten. Met meer dan 40 jaar aan ervaring zijn wij dé specialist voor reizen naar Namibië vanuit Nederland, en we delen onze reiservaringen graag met u.

Enthousiast geworden? Dat zijn wij al lang. Neem een kijkje in ons uitgebreide reisaanbod of neem contact op met onze reisspecialisten.

Landkaart Namibië

Over Namibië

De stilte en de kracht van het weidse landschap in Namibië staan in fel contrast met onze vaak jachtige en luidruchtige leefwereld. Ontdek de rijkdom van het zuidwestelijke deel van Afrika. Reis door prachtige natuurparken en geniet van de immense rode zandduinen in Sossusvlei. Namibië is een land dat uitnodigt om stil te staan bij de pracht van de natuur.

 

”Een onmetelijk, betoverend landschap. Puur. Vaak onaangeraakt. Oneindig. Het ritme van de woestijn. Ruimte voor stilstaan en bewegen. Gewoon zijn.”

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Mirja Rempt
Senior Reisspecialist
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praktische informatie

Visuminformatie

Vaccinaties

Kleding

Taal

Telefonie & internet

Verzekeringen

Paspoort

Geldzaken

Tijd

Elektriciteit

Beste reistijd

Visuminformatie

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag u tot april 2025 maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder dat u een visum hoeft aan te vragen. Wilt u langer dan drie maanden in Namibië verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Namibië in Den Haag.

Per 1 April 2025 is een visa voor Namibië voor Nederlanders verplicht.
Kosten zijn ca. 82 Euro p.p. (NAM$ 600)
Visa kan online worden aangevraagd (na registratie e-mail): https://eservices.mhaiss.gov.na/holidayvisa-services
Het duurt ongeveer 4-5 dagen voordat u bericht ontvangt dat het visum goedgekeurd is.

Voor een reis naar Namibië heeft u een paspoort nodig dat aan het eind van de reis nog minimaal zes maanden geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij uw bagage. Mocht u onverhoopt uw paspoort verliezen, dan heeft u in ieder geval nog een kopie. Een andere tip: stuur een scan van uw paspoort naar uw eigen e-mailadres. Dan kunt u die ter plekke altijd uitprinten.

WRC Reizen werkt samen met Visum 365, dit is één van de grootste full-service visumbureaus van de Benelux. Mocht u het prettig vinden dan kunt u ook via Visum 365 uw visum aanvragen. Dat kan via deze website.

Vaccinaties

Voor een reis naar Namibië worden bepaalde vaccinaties aanbevolen om uzelf te beschermen tegen ziekten die in de regio kunnen voorkomen. Het is belangrijk om te weten dat vaccinatievereisten kunnen variëren afhankelijk van uw gezondheidstoestand, eerdere vaccinaties, de duur van uw verblijf en de specifieke regio’s die u bezoekt.

Zorg ervoor dat uw routinematige vaccinaties up-to-date zijn, zoals mazelen-bof-rodehond (MBR), difterie-tetanus-polio (DTP) en waterpokken. Tevens wordt een Hepatitis A vaccinatie vaak aanbevolen.

In Namibië komt malaria voor. Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het malaria-advies is sterk afhankelijk van meerdere persoons- en reisgebonden factoren. Indien nodig worden malariapillen voorgeschreven.

Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of neem contact op met Thuisvaccinatie, waar WRC Reizen mee samenwerkt.

Kleding

Bij het samenstellen van juwreisgarderobe voor Namibië is het essentieel om rekening te houden met het klimaat en de diverse activiteiten die u van plan bent te ondernemen. In dit warme klimaat is het verstandig om lichte en ademende kleding mee te nemen, zoals katoen of linnen, om u koel te houden tijdens de hete dagen.

Bescherming tegen de zon is van groot belang. Neem zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril mee om uzelf te beschermen tegen de intense zonnestralen. Kleding met lange mouwen en broeken kan ook helpen om uw huid extra te beschermen. Comfortabele wandelschoenen zijn een must als u van plan bent om natuurlijke bezienswaardigheden te verkennen.

Omdat de temperaturen ’s avonds en ’s nachts kunnen dalen, is het aan te raden om een lichtgewicht trui of jas mee te nemen voor wat extra warmte. Insectenwerende kleding kan handig zijn, vooral in gebieden waar insectenbeten een zorg kunnen zijn.

In woestijngebieden, zoals de Namib-woestijn, waar het winderig kan zijn, kan het handig zijn om een sjaal of gezichtsbescherming mee te nemen om stof en zand tegen te houden.

Taal

In Namibië zijn er verschillende talen die voortkomen uit diverse etnische groepen en culturen in het land. De officiële taal van Namibië is Engels, waardoor het gemakkelijk is voor veel reizigers om te communiceren, vooral in stedelijke gebieden, toeristische bestemmingen.

Naast het Engels worden er echter ook verschillende inheemse talen gesproken door verschillende etnische groepen. Onder deze talen zijn Oshiwambo, Damara/Nama, Herero, en diverse Khoisan-talen, zoals !Khung.

Al met al is taal zelden een groot obstakel voor reizigers in Namibië.

Telefonie & internet

Voor reizigers naar Namibië is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beschikbaarheid van telefonie- en internetdiensten om verbonden te blijven tijdens hun verblijf. Namibië beschikt over goed ontwikkelde mobiele netwerken, met providers zoals MTC en Telecom Namibia die uitgebreide dekking bieden in stedelijke gebieden en langs veel reisroutes.

Lokale simkaarten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij verschillende providers en kunnen worden aangeschaft op luchthavens, in winkels en bij officiële verkooppunten. Deze simkaarten stellen reizigers in staat lokale tarieven te gebruiken voor oproepen, sms’en en datagebruik.

Namibië heeft over het algemeen goede 4G-dekking in grote steden en toeristische gebieden, wat snelle internettoegang mogelijk maakt. Het is echter belangrijk op te merken dat de dekking in afgelegen gebieden minder consistent kan zijn.

Daarnaast bieden veel accommodaties, zoals hotels, lodges en restaurants, wifi aan.

Verzekeringen

Bij het reizen naar Namibië is het verstandig om aandacht te besteden aan reisverzekeringen om onverwachte gebeurtenissen te dekken. U kunt bij de meeste verzekeraars kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor in de meeste gevallen verzekerd. Zorg ervoor dat uw verzekering aangepast is aan uw specifieke behoeften en de duur van uw verblijf.

Behalve een reisverzekering, is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering bij de meeste verzekeraars uitbreiden met de allrisk-annulering (u bepaalt zelf de reden voor annulering) en een verzekering voor de (zaak)waarnemer.

Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal inbegrepen in de doorlopende reisverzekering. Dit kunt u navragen bij uw verzekeraar. Houdt u er rekening mee dat bij een doorlopende annuleringsverzekering, de maximaal verzekerde reissom per persoon meestal € 1.250 of € 1.500 bedraagt. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag bij te verzekeren.

Verzekering afsluiten
U kunt via WRC Reizen een verzekering via Allianz Global Assistance afsluiten. U ontvangt meer informatie tijdens het boeken van uw reis.

Paspoort

Voor reizigers naar Namibië is het paspoort een cruciaal document.  Zorg ervoor dat uw paspoort gedurende uw gehele verblijf in Namibië geldig is, bij voorkeur minstens 6 maanden na uw geplande vertrekdatum. Bij aankomst in Namibië zal uw paspoort worden gestempeld door de immigratiedienst. Controleer deze stempels en zorg ervoor dat ze correct zijn om eventuele problemen bij vertrek te voorkomen.

Het is verstandig om vóór uw vertrek te controleren of uw paspoort voldoende lege pagina’s heeft voor visumstempels en andere inreis- en uitreisvermeldingen. Twee of meer lege pagina’s worden vaak aanbevolen.

Maak kopieën van de belangrijke pagina’s van uw paspoort, inclusief de pagina met uw persoonlijke gegevens en eventuele visumstempels, en bewaar deze op een veilige plek.

Geldzaken

De lokale valuta van Namibië is de Namibische dollar (NAD), maar de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) wordt ook algemeen geaccepteerd. Het is handig om beide valuta’s bij u te hebben omdat ze inwisselbaar zijn.

Cashgeld

Het is echter raadzaam om contant geld mee te nemen, vooral bij het bezoeken van afgelegen gebieden waar elektronische betaalmiddelen mogelijk minder gangbaar zijn. Hierdoor bent u voorbereid op situaties waar contante betalingen de voorkeur hebben, zoals bij lokale markten of kleinere ondernemingen.

Creditcard

Voor het gemak van reizigers worden creditcards doorgaans breed geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels. Het gebruik van creditcards biedt een handige en veilige manier van betalen.

ATM’s

Hoewel banken en geldautomaten beschikbaar zijn in stedelijke gebieden, kan het nuttig zijn om voldoende contant geld bij u te hebben, vooral wanneer u van plan bent om buiten de stedelijke centra te reizen.

Fooien

Wat betreft fooien is het gebruikelijk om ongeveer 10% van de rekening in restaurants achter te laten. Tankstations accepteren doorgaans alleen contant geld, dus het is handig om wat contant geld bij je te hebben.

Tijd

Namibië valt in de Central Africa Time (CAT), dat is UTC+2. Het land kent geen zomer- of wintertijd. Dit betekent dat de tijd gedurende het hele jaar stabiel blijft, zonder veranderingen in de klokinstellingen. Het is dus 1/2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

Elektriciteit in Namibië volgt over het algemeen de Southern African Power Pool (SAPP) standaard. Het land gebruikt een elektrische spanning van 220-240 volt en een frequentie van 50 hertz. De stopcontacten zijn van het type D en M. Reizigers wordt geadviseerd om een reisstekker mee te nemen. Deze zijn verkrijgbaar bij onder andere reiswinkels.

Stroomonderbrekingen komen niet al te vaak voor maar afgelegen locaties in Namibië kunnen soms te maken hebben met onregelmatigheden in de stroomvoorziening. Het is handig om hierop voorbereid te zijn en eventueel een zaklamp en powerbank mee te nemen. In sommige gebieden, zoals woestijnkampen en lodges, wordt zonne-energie vaak gebruikt als duurzame energiebron. Wees voorbereid op een iets beperktere elektriciteitsvoorziening in dergelijke gebieden.

Zorg ervoor dat uw elektronische apparaten geschikt zijn voor de elektrische spanning in Namibië om schade te voorkomen.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Namibië hangt af van de specifieke ervaringen die reizigers zoeken, aangezien het land een gevarieerd klimaat en verschillende natuurlijke hoogtepunten biedt. Over het algemeen kan de beste reistijd worden opgesplitst in twee seizoenen: de droge periode en het regenseizoen.

De droge periode, van mei tot oktober, wordt vaak beschouwd als de ideale tijd om Namibië te bezoeken. Tijdens deze maanden is het weer stabiel en droog, met warme dagen en koele nachten. Deze periode is ideaal voor activiteiten zoals safari’s en het verkennen van de woestijnlandschappen, waaronder de beroemde duinen van de Namib-woestijn en het wild in nationale parken zoals Etosha.

Het hoogtepunt van de droge periode, tussen juni en augustus, is populair voor wildsafari’s vanwege de concentratie van dieren bij waterbronnen. Voor reizigers die specifiek de zeldzame woestijnolifanten willen zien, is het regenseizoen een gunstige tijd, vooral in de regio Damaraland.

WRC Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Meld u dan nu aan!